Az ELTE-n is szűrik az ebolát

„A Nyugat-Afrikában terjedő ebola járvány által érintett országokból érkező hallgatók kötelező orvosi szűrővizsgálatáról" - ezzel a címmel adott ki az ELTE bölcsészkarának dékánja utasítást. Eszerint - az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előírása alapján - az ebola által érintett országokból érkező diákoknak kötelező jelleggel orvosi vizsgálaton kell részt venniük.

"Az ELTE BTK-n a tavaszi félév során a közel négyszáz külföldi hallgatóból hat nigériai aktív hallgató volt. Az ebolával fertőzött országok közül csak innen érkeztek diákok. Az adott félévre csak az regisztrálhat, aki helyben kitölt egy, a tiszti főorvos által összeállított kérdőívet. Ha az illető nem hajlandó ezt megtenni, nem folytathat tanulmányokat az egyetemen. A kérdőív az első szintű védelem. Ez egy kockázat elemzést jelent, melyet az üzemorvos értékel ki, erre 21 napja van. Ha az üzemorvos úgy gondolja, hogy nagy a kockázat, akkor következik egy orvosi szűrés, amit a tiszti főorvosi szolgálat végez el"

– mondta el lapunknak Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánja. „ A nyáron a tavalyi hat nigériai diák közül senki sem utazott haza"-tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.