Prostibotrány a Fehér Házban

A Barack Obama biztonságáért felelős Secret Service-ügynökökön kívül az elnöki stáb egyik gyakornoka is egy kolumbiai prostituálttal múlatta az időt tavalyelőtt Cartagenában.
The Washington Post belső kormányzati dokumentumokra hivatkozva azt írja, hogy a 2012-ben hatalmas botrányt kirobbantó ügynökökön kívül az elnök útját előkészítő stáb egyik gyakornoka - az akkor joghallgató 25 éves Jonathan Dach - is úgy gondolta, nem lehet baj belőle, ha vendégül lát egy prostituáltat a szállodai szobájában. 

Az Egyesült Államok előkelő egyetemén, a Yale-en végzett Dach minden bizonnyal tehetséges ifjú titán volt, ám a WP emlékeztet, hogy az édesapja, Leslie Dach ismert a Demokrata Pártnak juttatott bőkezű adományairól. Ő az ország első fekete elnökének kampányát 2008-ban szerény 23 900 dollárral (5,7 millió forinttal) támogatta. Korábban a Wal-Mart áruházláncnak végzett lobbistája volt, amely során olyan emberekkel sikerült kapcsolatokat kialakítania, mint a jelenlegi first lady, Michelle Obama.

Munkássága végül oda vezetett, hogy tanácsadóként idén tagja lett az Obama-adminisztrációnak. Családi sikertörténet az övék, hiszen fia idén kezdett teljes állásban dolgozni a tanácsadók elit stábjában, méghozzá nem is akármilyen területen: Dach a Globális Nőügyek Irodáját látja el tanácsaival.

Dach ugyan eddig nem ismerte be, hogy két éve egy kolumbiai prostituált társaságában múlatta az időt, a WP azonban értesülései szerint házon belül tényként kezelik az esetet. Kérdéses, hogy meddig tudják tartani ezt az álláspontot, ugyanis a Postnak állítólag bizonyítékai vannak a légyottról.

Biztonsági megfontolásból a kolumbiai hotelekben feljegyzik az éjszakai vendégek adatait, a Hiltonban pedig még személyi igazolványt is be kell mutatniuk a prostituáltaknak a kiskorúak kiszűrése miatt. A lap állítólag megszerezte a szálloda aznapi vendégeinek adatait tároló naplót, amelyből kiderül, hogy Dach éjfél után két perccel hölgyvendéget fogadott. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.