Az életéért küzd a volt izraeli kormányfő

Agyvérzés miatt kórházba vitték Simon Peresz volt izraeli elnököt. Késő estére Peresz egészségi állapota válságosra fordult, az idős politikus "az életéért küzd"- jelentette a tízes tévécsatorna rendkívüli híradása. Közeli családtagjai a kórházban, betegágyánál tartózkodnak.

A Nobel-békedíjas politikus kórházba szállításakor még eszméleténél volt, de később egészségi állapota rosszabbra fordult, és a tévécsatorna beszámolója szerint mesterséges kómába helyezték, és lélegeztetőgépre került.

Orvosai a következő órákban komputertomográfiás vizsgálatra készülnek, hogy meghatározzák az agyát ért sérülés mértékét, de műtétet nem kívánnak végrehajtani az idős politikuson.

A 93 éves, a politikai életből 2014-ben visszavonult Peresz szeptember 5-én új szívritmus-szabályozót kapott.

Izrael kilencedik államelnöke, volt miniszterelnök délután kezdett orvosának fájdalomra panaszkodni, és ezért a Tel-Aviv melletti Siba kórházba vitték. Ott este hétkor agyvérzést és szívinfarktust kapott, ezért átvitték az intenzív osztályra. Állapota az orvosok szerint súlyos, a televízió kommentátora szerint kezelőorvosai nem bizakodóak.

Peresz az év eleje óta szenvedett kisebb-nagyobb egészségi problémákban. Januárban enyhe szívinfarktuson esett át, amelyet ezt követően szívkatéterezéssel gyógyították. Tavasszal több alkalommal is kórházba szállították szívproblémák miatt, amelyek ellen nyáron vérhígító szedését írták elő az orvosok. Valószínűleg ez a gyógyszer is felelős agyvérzéséért.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök Twitter-üzenetben kívánt jobbulást a tekintélyes politikusnak. A kormányfő beszélt a kórház igazgatójával, aki tájékoztatta Peresz egészségi állapotáról. Netanjahu az egész nép nevében kívánt jobbulást Peresznek.

Kedd reggel a népszerű idős politikus még egy videót forgatott a Peresz Békeközpontban, és jó egészségnek örvendett. Simon Peresz ötvenöt éves politikusi pályafutás után vonult nyugdíjba 2014-ben, miután hét év után leköszönt államelnöki hivatalából. Azóta sem pihent: az arabok és zsidók közti megbékélés ügyét szolgáló Peresz Békeközpont sorsát egyengette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.