„Az egész világra veszélyes ország lehet az Egyesült Államokból”

Irracionális és az egész világra veszélyes ország lehet az Egyesült Államokból - mondta a német alkancellár egy szombati lapinterjúban Donald Trump republikánus elnökjelölt tevékenységével kapcsolatban.
Sigmar Gabriel, a szociáldemokrata párt (SPD) elnöke a Berliner Morgenpost című lapban megjelent interjúban Donald Trumpról szólva kiemelte: az Egyesült Államokban az történik, amit „itt nálunk átélünk" az AfD-vel, az Alternatíva Németországnak nevű parlamenten (Bundestag-) kívüli párttal, vagyis egy "nacionalista, megosztó és az embereket megvető választási kampány zajlik".

A német alkancellár hozzátette: mély aggodalommal szemléli az Egyesült Államokban kibontakozott folyamatokat, mert egy „irracionális" Amerika az egész világra veszélyes lenne.

Korábban az SPD egy másik tekintélyes politikusa, Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter is élesen bírálta a republikánus jelöltet. Úgy vélte, Donald Trump a „gyűlölet prédikátora".

A német kormánykoalíció másik két tagja, a jobboldali CDU/CSU pártszövetség vezetői részéről nem nyilvánítottak véleményt az amerikai választási kampányról. Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke szóvivője útján többször tudatta, hogy semmilyen módon nem avatkozik bele az választási küzdelembe, és nem kommentálja annak fejleményeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.