Az ebola még mindig előttünk jár

Az ebola már ezreket ölt meg Nyugat-Afrikában és még mindig előttünk jár – mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője. Margaret Chan úgy fogalmazott, a helyzet a legfertőzöttebb helyeken néhol javult, de ez nem ok az elégedettségre. A világra leselkedő veszély még ott van addig, amíg a járvány terjed. A WHO és a nemzetközi közösség nem tudott elég gyorsan reagálni a járványra – mondta.
A szervezet szerint 6 331-en haltak meg Guineában, Sierra Leonéban és Libériában, és több mint 17 800-an fertőződtek meg – írja a BBC. „ Libériában fejlődést látunk, különösen Lofa megyében (ez a terület közel fekszik a járvány kitörésének epicentrumához) és a fővárosban" – állítja Chan.

A guineai és Sierra Leone-i helyzet is kevésbé súlyosabb, mint pár hónappal ezelőtt, de még mindig sok eset van.

„Nem olyan rossz, mint szeptemberben volt, de előrehaladunk, korábban a vírust üldöztük, most vadásszuk. Reméljük, az esetek számát le tudjuk vinni nullára."

A hivatalos adatok nem mutatnak teljes képet a járvány terjedéséről. Augusztusban a WHO azt mondta, a számokat jócskán alulbecsülik, mivel sok fertőzöttet és halottat nem jelentenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.