Állatokkal hasonlította össze a melegeket, most bocsánatot kért

Bocsánatot kért Manny Pacquiao Fülöp-szigeteki bokszvilágbajnok, miután hatalmas felháborodást váltott ki egy televíziós interjúban tett kijelentése miatt. A tavaszi szenátusi választásokon induló „nemzeti hős” a meleg párokat sértette meg.

A 37 éves, konzervatívként induló Pacquiao azt mondta a TV5 nevű helyi televíziócsatorna egyik műsorában, hogy a meleg párok rosszabbak, mint az állatok, mert azok legalább meg tudják különböztetni a hímet a nősténytől.

A kijelentés óriási vihart kavart a többségében keresztény vallású országban. Még sokan azok közül is felhördültek, akik vallásuk miatt elutasítják a homoszexuális emberek házassághoz való jogát, mondván, nem kellene embereket az állatokkal összehasonlítgatni.

A legnagyobb ellenkampányt a nyíltan homoszexuális filippínó előadóművész, Vice Ganda indította a Twitteren. „Vannak emberek, akik azt hiszik, istenként mondhatnak ítéletet mások fölött csak azért, mert részt vettek egy imakörben vagy olvassák a Bibliát” – fakadt ki Ganda kedden, és sokan egyetértettek vele.

A bokszoló másnap nyilvánosan bocsánatot kért egy a Facebookra is feltöltött videóban azoktól, akiket megbántott, de hozzátette: továbbra is ellenzi az azonos neműek házasságát amiatt, amit a Biblia a homoszexualitásról mond, de a meleg közösség tagjait szereti és imádkozik értük.

Az egykor nagy nőcsábász hírében álló, családos Manny Pacquiao azt állítja, ma már hallja az „Úr hangját”. Egy 2014-es a The Guardiannek adott interjújában azt ecsetelgette, hogy mindenki számára kötelező az „újjászületés, ha be akar lépni az Isten országába”.

Pacquiao áprilisban harmadik alkalommal száll majd ringbe az amerikai Timothy Bradley Juniorral, és széles körben azt jósolják, hogy ez lesz a politikai pályával kacérkodó sportoló utolsó küzdelme – írja a Newsweek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.