„Az állapot, amelyet Orbán a menekültek számára teremtett, elviselhetetlen”

Az uniós tagállamok kormányainak példát kellene venniük saját állampolgáraikról a menekültválság kezelésében – foglalt állást Rebecca Harms, az Európai Parlament zöldpárti frakciójának német társelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

„A magyarok és mások is komolyan veszik a helyzetet, és személyesen is hozzá akarnak járulni értékeink védelméhez” – vélekedett Harms.

Bírálta viszont a zöldpárti politikus a magyar miniszterelnököt, aki szerinte szembehelyezkedik az idegenekkel, és a saját maga teremtette helyzetről készült felvételekkel igyekszik igazolni saját álláspontját.

A politikus a múlt héten Magyarországon járt, mert – mint mondta – megdöbbentették a tudósítások, és a saját szemével szerette volna felmérni a helyzetet.

„Az az állapot, amelyet Orbán (Viktor) ott a menekültek számára teremtett, elviselhetetlen. Elfogadhatatlan, tarthatatlan, hogy egy uniós kormány a saját fővárosa közepén megtagadhat olyan szolgáltatásokat, mint a higiénia” – vélekedett a zöldpárti német politikus, aki egyúttal kiemelte, hogy Ausztriában, Németországban és Magyarországon is sok állampolgár kezébe vette a kezdeményezést, önként segítenek több ezer embernek túlélni ebben a nehéz helyzetben.

Az EP-képviselő pozitív példaként említette Ausztriát és Németországot, figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a magyar–szerb határnál szerinte sokkal rosszabb a helyzet, mint a Keleti pályaudvaron, és először a vészhelyzetet kell megoldani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.