Autóbalesetet szenvedett a magyar konzul

Súlyos autóbalesetet szenvedett az oroszországi Baskíriában Magyarország jekatyerinburgi főkonzulátusának vezető konzulja, Fábián Pál.

A szerencsétlenség pénteken Kropacsevo és Acsit között történt, egy Volvo személyautó egy GAZ teherautóval ütközött össze. Legalábbis erről számolt be a helyi közlekedési rendőrség, igaz, ez a jelentés a magyar diplomatáról nem tett említést, és még arról szólt, hogy a karambolnak nincs súlyos sérültje.

Szvetlana Kuszkarbekova, a baskíriai egészségügyi minisztérium szóvivője azonban vasárnap a TASZSZ orosz hírügynökségnek elmondta, hogy a magyar konzul állapota „rendkívül súlyos". Duvan település kórházában, az intenzív osztályon ápolják, és légi úton odaszállították a köztársaság vezető idegsebészeit, hogy segítséget nyújtsanak neki.

Oroszországi sajtójelentések szerint a 46 éves diplomata nincs eszméleténél, nem lehet szállítani. Nyílt koponyasérülést és csonttöréseket szenvedett, megsérült a mellkasa és több belső szerve. Az orvosok lélegeztetőgépen tartják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.