Autóbaleset végzett a munkácsi lövöldözőkkel

Autóbalesetben életét vesztette a Jobboldali Szektor (PSZ) két fegyverese, akik júliusban részt vettek a munkácsi lövöldözésben, és szökésben voltak a hatóságok elől - közölte kedden a kárpátaljai kormányzóság sajtószolgálata.
A baleset szeptember 8-án hajnalban történt a szélsőséges szervezetnek a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő támaszpontja közelében. A két PSZ-es gépkocsijával összeütközött egy katonai autóval, az utóbbiban ülő két katona a helyszínen meghalt. A vizsgálat szerint a baleset a PSZ-esek hibájából következett be, akik ittas állapotban voltak.

A jobboldali fegyveresek közül egy a helyszínen életét vesztette, társa pedig hétfőn halt bele sérüléseibe a kórházban. Utóbbinál hamis névre kiállított iratot találtak. A balesetben a helyszínen meghalt társát mint ismeretlent temették el, személyazonosságának megállapítására tovább folyik a vizsgálat.

A kárpátaljai kormányzói hivatal közleményében azt állítja, hogy mindketten részt vettek a négy halálos áldozatot követelő munkácsi fegyveres összetűzésben. Július 11-én lövöldözés tört ki a kárpátaljai városban Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrei és a Jobboldali Szektor fegyveresei között, vélhetően a csempészpiac felosztása körüli ellentétek miatt. A kiérkező rendőrökkel vívott tűzharc után a PSZ mintegy tíz fegyverese a város melletti erdőbe vette be magát, majd eltűntek a hatóságok látóköréből.

Az incidenssel összefüggésben a hatóságok bűnszervezet létrehozása és terrorcselekmény elkövetése ügyében indítottak büntetőeljárást, egyben vizsgálják azt is, hogy a rendőrök helyesen reagáltak-e az eseményekre, nem lépték-e túl hatáskörüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.