Ausztria először utasított el menekülteket Szlovéniából

Először fordult elő, hogy Ausztria visszautasította több migráns fogadását Szlovéniából azzal az indokkal, hogy a menedékkérők hamis személyazonossággal rendelkeztek, s ez biztonsági kockázatot jelentett volna az ország számára - jelentette a szlovén sajtó kedden.
Drago Menegalija, a szlovén rendőrség szóvivője megerősítette a visszautasítás hírét. A szóvivő hozzátette, hogy Ausztria a terrorveszély miatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be, és megerősítette határellenőrzését is.

„Három autóbusznyi, összesen 150 illegális bevándorlót utasítottak ki Ausztriából, amiért azok nem voltak hajlandóak alávetni magukat a regisztrációs eljárásnak, amelyből kiderülhetett volna valós személyazonosságuk és az, hogy melyik országból származnak" - közölte a szóvivő.

A szlovén hatóságok ideiglenesen a postojnai befogadóállomáson helyezték el a migránsokat, akik abban bíznak, hogy miután kiderül róluk, kicsodák valójában, tovább mehetnek Ausztriába. Szlovén sajtóértesülések szerint Ausztria azért utasította el a migránsok fogadását, mert a kikérdezésük során kiderült, hogy nem szíriaiak, ahogy azt magukról állították, hanem nagy valószínűséggel marokkói és iráni származásúak.

Az osztrák hatóságok még szombaton bejelentették, hogy a rendőrség megszigorította a biztonsági intézkedéseket Bécsben, miután hírszerzési értesülések szerint a karácsony és az újév között terroristák támadásokra készülhetnek az osztrák fővárosban és más európai nagyvárosokban is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.