Augusztus 20: Clinton üdvözöl és figyelmeztet

Az Egyesült Államok Önök mellett áll, hogy példát mutassanak más országoknak a saját demokráciájuk kiépítésében - visszaköszönnek az amerikai külügyminiszter június végi szavai abban a gratulációban, amelyben Hillary Clinton augusztus 20., Szent István ünnepe alkalmából fejezte ki jókívánságait a magyar népnek.

Az Egyesült Államok Önök mellett áll, amint a demokratikus intézmények védelmére, valamint arra törekszenek, hogy példát mutassanak más országoknak a saját demokráciájuk kiépítésében, nyílt és pluralisztikus társadalmak létrehozásában, illetve az emberi jogok előmozdításában - visszaköszönnek az amerikai külügyminiszter június végi szavai abban a gratulációban, amelyben Hillary Clinton augusztus 20., Szent István ünnepe alkalmából fejezte ki jókívánságait a magyar népnek.

Mint emlékezetes, Clinton bő másfél hónapja részt vett Budapesten a Tom Lantos Intézet megnyitásán.

A Barack Obama elnök, valamint az amerikai nép nevében fogalmazott közlemény - amelyhez hasonlót a washingtoni külügy rutinból ad ki az egyes országok nemzeti ünnepei alkalmából - leszögezi: a két ország osztozik a közös tisztelet és értékek történelmén. „NATO-szövetségesek, erős gazdasági partnerek vagyunk ma; dolgozunk a demokrácia és az emberi jogok védelmén, illetve előmozdításán. Saját országukban Önök továbbra is olyan reformokon dolgoznak, amelyek megerősítik majd a gazdaságukat és felszámolják a korrupciót" - áll a többi közt a szövegben.

Hillary Clinton külügyminiszter és Orbán Viktor kormányfő Budapesten, június 30-án
Hillary Clinton külügyminiszter és Orbán Viktor kormányfő Budapesten, június 30-án
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.