Átvágták a bíró autójának fékvezetékeit

Merényletet kíséreltek meg a Romániai Bírák Szövetségének (AMR) elnöke ellen. Legalábbis ezt állítja az érintett, Gabriela Baltag, aki hétfőn ismeretlen tettes ellen panaszt tett – közölte a Mediafax hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A feljelentés szerint ismeretlenek hétfőre virradóra átvágták a nő személygépkocsijának fékvezetékeit. A család akkor érzékelte a hibát, amikor hétfőn reggel iskolába indultak a gyerekkel. Gabriela Baltag a Neamt megyei törvényszéken dolgozik, férje pedig a Iasi megyei törvényszék bírája.

A szociáldemokrata Victor Ponta kormányfő újságírói kérdésre nem kívánta kommentálni az esetet, ugyanakkor megjegyezte: Baltag következetesen bírálta a jobboldali elnök, Traian Basescu rendszerét.

Az ügy azért is érdekes, mert Baltag tavaly november óta a bírák érdekképviseletét ellátó AMR elnöke, és 2010-ben a szervezet korábbi elnöke autójának egyik kereke menet közben kiesett. Az időközben alkotmánybíróvá kinevezett Mona Pivniceru lassan haladt az incidens bekövetkeztekor, így nem esett baja. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a kerékcsavarokat szándékosan kilazították.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.