Assange dalt ír a hírek manipulálásáról

A WikiLeaks alapítója, nagy kiszivárogtató a nemzetközileg ismert karibi rock- és salsaegyüttes, a Calle 13 egyik új dalának a társszerzője lesz – adta hírül az El País.

René Pérez Joglar, a Puerto Rico-i vezetője szerdán érkezett Londonba, s azonnal felkereste az ecuadori követségen immár egy éve menedékjoggal tartózkodó Assange-t. Négy órán át beszélgettek a tervezett dal szövegéről, amely a tömegtájékoztatás manipulációját akarja leleplezni és elítélni.

Pérez még június 8-án tájékoztatta Twitteren mintegy ötmillió követőjét a tervről, így arról, hogy a rajongók hozzájárulását is várják a minél jobb szöveghez. „A dalban az információ manipulálásának különféle módjairól kívánunk énekelni, beszélni, arról, hogy miként torzítják el a valóságot a rádiók, a televíziók, a nyomtatott és az internetes sajtó. És arról is, hogy a szociális hálók miként adják vissza az embereknek a hatalmat, miként lehet a weboldalakat jó ügy érdekében használni” – írta a Calle 13 vezetője. Azt is ígéri, hogy az ihlethez a dal tervezett alapritmusát felteszik majd az internetre. Pérez a londoni találkozót követően azt írta a Calle 13 Twitter-oldalán: „Üdvözlet az FBI-nak.”

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.