Mindenki meghalt a tóba zuhant repülőgépen

Csütörtök éjjel az uruguayi Punta del Estéhez közeli Laguna del Sauce vizébe zuhant egy Beechcraft King B-90 típusú, két hajtóműves argentin repülőgép. A fedélzetén tartózkodó mind a tíz személy életét vesztette, miután a repülő üzemanyagtartálya felrobbant. A két argentin pilóta mellett hét argentin és egy portugál állampolgárságú utas tartózkodott a gépen. Három holttestet csak péntek dél tájban találtak meg a tó vizében.

Az első feltételezések szerint a Punta del Este repülőteréről felszállt gép egyik hajtóműve meghibásodott, ezért nem tudott harminc másodperc elteltével sem magasabbra emelkedni, és orrával lefelé a sekély vizű tóba csapódott. Az uruguayi El Pais értesülése szerint ennek a Beechcraft gépnek már egyszer, 2013-ban volt balesete leszálláskor, de az nem volt tragikus.

Argentínából szakértők érkeztek, akik uruguayi kollégáikkal együtt vizsgálják az eset körülményeit. Még nem tisztázott, hogy a gép még a levegőben, vagy csak a tóba csapódva robbant fel. Szemtanúk szerint a vízben, a becsapódás után is lángol a gép.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.