Andor: Nincs új feltétele a hitelnek

Nincs semmilyen új fejlemény ahhoz képest, amit a bizottság januárban megfogalmazott, azaz a jegybank függetlensége, és az igazságszolgáltatás megbízható működése - mondta lapunknak telefonon Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatással, szociális ügyekkel és társadalmi összetartozással foglalkozó biztosa a hiteltárgyalások előfeltételeivel kapcsolatban.

A bizottság egyik szóvivője kedden úgy fogalmazott, hogy a biztonságos jogi környezet szavatolása a hiteltárgyalás feltétele. Andor László szerint ezt szinonimának kell értelmezni, és nem új feltételként.

Olli Rehn pénzügyi biztos és Fellegi Tamás, az IMF-tárgyalásokkal megbízott tárca nélküli miniszter januári találkozójáról szólva Andor hozzátette: a találkozón Rehn egyértelműsítette, mi az elvárása, és nincs különbség a bizottság és Rehn álláspontja között.

Andor László az Index hírportálnak adott interjújában a hét elején ezt a két hitelfeltételt nevezte meg, megjegyezve, hogy a kormány ismeri ezeket. Eközben ugyanaznap Martonyi János külügyminiszter viszont azt közölte, hogy a kormány nem ismeri pontosan a Nemzetközi Valutaalappal és az EU-val kötendő hitelmegállapodás előfeltételeit. Ezt követően lapunk kérdésére állt elő a bizottsági szóvivő azzal a megfogalmazással, hogy nem tud részletes listát adni a feltételekről, mert az a befektetői bizalmat visszanyerő biztonságos jogi környezet megteremtése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.