Ámokfutó ölt egy amerikai szikh templomban

A támadó hat emberrel végzett, mielőtt őt is lelőtték volna a Wisconsin állambeli kisvárosban, Oak Creekben.

Ámokfutó lövöldözött az amerikai Wisconsin szövetségi állam egyik kisvárosa, Oak Creek szikh templomában helyi idő szerint vasárnap kora délután.

Az eddigi információk szerint a lövöldözésben a támadóval együtt hét ember halt meg: a templom épületében négy, a környező utcákon három halott van – utóbbiak között a merénylő is, akit menekülése közben az a rendőr lőtt le, aki több lövést kapott a kialakuló tűzpárbajban.

Bradley Wentland Oak Creek-i rendőrfőnök szerint a helyzet még „nagyon képlékeny”, részletekről a hatóságok csak később tudnak beszámolni. A szikh templom elöljárója egyébként az épületben volt az ámokfutó érkezésekor; amikor az egyik hozzátartozója telefonon felhívta, azt mondta, a templomban összesen körülbelül 25 embert ért lövés, de azt nem tudja, közülük hányan sérültek meg halálosan.

Korábbi hírek még nem egy, hanem több támadóról szóltak; szemtanúk vallomásai alapján biztosnak egyelőre csak az tűnik, hogy az ámokfutó egy fehér férfi volt.

Az Egyesült Államokban mintegy 700 ezer – a világon összesen 25 millió – szikh vallású ember él; 2001. szeptember 11. óta az amerikai közösségnek több, némely esetben halállal végződő támadást kellett elszenvednie. Az atrocitásokat többnyire az a hit táplálta, hogy a szikhek arabok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.