Amerikai magyar szervezet: Obama ne fogadja Bajnait!

Levélben fordult Barack Obamához az Amerikai Magyar Szövetség nevű érdekvédelmi szervezet; kérésük lényege: az amerikai elnök egyelőre ne fogadja Bajnai Gordon kormányfőt.

A fehér házi vizitet kívánatosnak tartó hivatalos magyar álláspontot egyébként három hete Balázs Péter külügyminiszter adta át amerikai kollégájának, Hillary Clintonnak.

"A következő parlamenti választások Magyarországon jövő tavasszal esedékesek, de az is lehetséges, hogy ... előbb fogják megtartani. A jelenlegi ügyvivő kormány miniszterelnökének meghívása ilyen rövid idővel a választások előtt úgy lenne értelmezve (sic!) széles körökben, mint a Szocialista Párt támogatása amerikai részről, és mint beavatkozás a magyar belügyekbe.

Egy ilyen látogatás élesen különbözne is (sic!) a 2002-es amerikai állasponttól, amikor Bush elnök nem hívta meg Orbán Viktor akkori miniszterelnököt a Fehér Házba, hogy a részrehajlás látszatát is elkerüljék... Az ilyen hátter ismeretében, egy jelenlegi meghívás megerősítené azt a látszatot, hogy az Egyesült Államok a szocialistákat (a kommunisták jogutódjait) pártfogolja, a demokratikus ellenzékkel szemben" - áll a vezetőség által aláírt levélben, amely szerint Bajnai washingtoni útja egy későbbi időpontban lenne indokolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.