Amerikai diplomatákat lőttek meg Mexikóban

Lövések sebesítettek meg két amerikai követségi munkatársat egyelőre tisztázatlan körülmények között Mexikóban.

Az első beszámolók szerint a diplomaták páncélozott autójukon utaztak a fővárostól délre egy vidéki úton egy támaszpont felé, amikor rájuk lőttek, és üldözőbe vette őket egy fegyveresekkel megrakott jármű, amelyhez azután három másik is csatlakozott.

Lövések sebesítettek meg két amerikai követségi munkatársat egyelőre tisztázatlan körülmények között Mexikóban
Mexican marines inspect a bullet-riddled armoured U.S. embassy SUV on a road near the town of Tres Marias, on the outskirts of Cuernavaca August 24, 2012. Two U.S. police instructors were accidentally shot and wounded by Mexican police early on Friday after being mistaken for criminals, a Mexican government security official said. Speaking on condition of anonymity, the official said Mexican federal police thought the vehicle in which the U.S. officials were travelling belonged to a group of suspected kidnappers they were pursuing and opened fire on it. REUTERS/Margarito Perez (MEXICO - Tags: CIVIL UNREST CRIME LAW MILITARY POLITICS)

A lövöldözésre egy szövetségi rendőrségi járőr a helyszínre sietett, és maga is tüzet nyitott, majd erősítést kért, mire katonák is megjelenek a környéken - közölte a mexikói haditengerészet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy kinek a lövései sebesítették meg a két követségi munkatársat, akiket kórházba szállítottak. Életük nem forog veszélyben. Felületes sérülést szenvedett a mexikói haditengerészet velük utazó titkársági alkalmazottja is, aki a saját alakulataiktól kért segítséget.

Az amerikai nagykövetség nem közölt részleteket, sem azt, hogy kik a sérültek. Mexikói kormányforrás szerint nem a kábítószer-ellenes hivatal (DEA) vagy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.