Amerikai rendőröket akart gyilkolni egy bevándorolt terrorista

Bíróság elé állítottak egy Szíriában szélsőségesek által kiképzett, honosított szomáli férfit pénteken az Ohio állambeli Columbusban, aki arra készült, hogy az Egyesült Államokban gyilkoljon, elsősorban katonákat és rendőröket.
A szomáli születésű, 23 éves Abdirahman Sheik Mohamud a szövetségi vádesküdtszék döntése szerint anyagi támogatást nyújtott a terroristáknak és hazudott a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI). Mohamud a bíróságon ártatlannak vallotta magát. A vád szerint Mohamud egy texasi laktanya vagy egy börtön megtámadására készült.

Ügyészégi közlések szerint  Mohamud 2014 februárjában kapta meg az amerikai állampolgárságot. Azonnal beadta az útlevél-igénylését, hogy áprilisban már Szíriába utazzon és ott kiképzést kapjon, valamint együtt harcoljon a terroristákkal. A közel-keleti országban egy, a bírósági iratokban meg nem nevezett vallási vezető arra utasította, hogy térjen vissza az Egyesült Államokba és ott kövessen el terrortámadásokat. A vádlott saját elmondása szerint boldog volt, hogy bátyja, Aden, az al-Kaidával szövetséges al-Núszra Front fegyvereseként vesztette életét Szíriában, és arra készült, hogy utána menjen a halálba.

Mohamud perének kezdetét június 22-re tűzték ki. A vádlott addig őrizetben marad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.