Amerika is akarja a pókergyilkost

A holland Joran van der Sloot 28 évi börtönbüntetést kapott pénteken egy perui bíróságon, amiért másfél éve egy limai szállodaszobában megfojtott egy 21 éves diáklányt, Stephany Florest.

A bíróság egyben 75 ezer dollár megfizetésére is kötelezte a hollandot, kárpótlásként a megfojtott lány családjának. „Nagyon sajnálom, ami történt” – mondta a 24 éves van der Sloot, miután a bíróság „minősített gyilkosságként” kezelte az esetet, s vétkesnek találta a hollandot gyilkosságban és rablásban is.

A 21 éves perui egyetemi hallgató, Stephany Flores Ramírez május 28-én a limai Atlantic City Casino pókerversenyén ismerkedett meg a 190 centi magas, 22 éves holland fiatalemberrel, Joran van der Sloottal. A fiatalok később is találkoztak. Lima hangulatos Miraflores negyedének egyik szállodája, a Hotel TAC biztonsági kamerájának felvétele szerint május 30-án délután öt órakor mentek fel együtt a fiú szobájába, a 309-esbe. Mintegy három órával később a holland tíz percre távozott, majd újabb félóra elteltével kis hátizsákját magával vitte és közölte a portással, hogy ne ébresszék fel vendégét. (Nem fizette ki a szobát, így a portás nem fogott gyanút.) Minthogy szólt a televízió, a takarító csak két nappal később nyitott be a szobába, ahol a lány holttestére bukkant. Az apa, Flores Ramirez időközben már jelentette a rendőrségen az eltűnést, mert a lány nem szokott éjszakára kimaradni.

Van der Sloot védőügyvédei hiába érveltek azzal, hogy a gyilkosságot lelki trauma közepette hajtotta végre. A feltételezések szerint a limai lány rákérdezhetett egy amerikai diáklány, Natalee Holloway 2005-ben történt eltűnésére, amellyel Holloway családja a hollandot gyanúsította meg. Natalee osztálytársaival a sikeres évzárót ünnepelte a karibi Arubán, ám nem tért vissza a csoporthoz. Szemtanúk van der Sloottal és annak két barátjával látták utoljára. A rendőrség kérdéseire azzal válaszoltak, hogy a lányt visszakísérték a szállodához. Később két ízben is kihallgatásra őrizetbe vették az akkor Arubán élő holland fiatalembert, ám bizonyítékok hiányában elengedték.

Holloway családja most, a perui bírósági ítéletet követően bejelentette, megpróbálják kezdeményezni van der Sloot kiadatását az Egyesült Államoknak, hogy ott feleljen a diáklány eltűnésével kapcsolatos vádakra. Ennek kapcsán a család ügyvédje, John Q. Kelly azt mondta, reméli, hogy Vand Der Sloot-ot hónapokon belül kiadják az Egyesült Államoknak, ahol többek között zsarolás miatt felelnie kell, miután 25 ezer dollárt kényszerített ki Natalee gyászoló anyjából csak azért, hogy elárulja, hová rejtette a lány holttestét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.