Amerika elleni támadást sürget az al-Kaida

Az Egyesült Államok elleni támadásokra szólított fel az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat arab-félszigeti szárnyának (AQAP) új vezetője, aki gratulált a terrorszervezet szíriai szárnyának és az afganisztáni táliboknak is az utóbbi időben elért harci sikereikhez.

„Nyilaitokat és kardjaitokat az Egyesült Államoknak szegezzétek” - mondta Kaszim al-Rajmi azon atöbb mint 14 perces hangfelvételen, amelyet a SITE nevű, iszlaimista honlapokat megfigyelő szervezet szúrt ki.

Ahogy arról beszámoltunk, június közepén maga az al-Kaida erősítette meg, hogy a szervezet Arab-félszigeten működő ágának egyik vezéralakja, Oszama bin Laden egykori jobbkeze, Nasszer al-Vahajsi meghalt Jemenben egy amerikai dróncsapás során meghalt. Helyét Kaszim al-Rajmi vette át, aki a felvételen dicsőítette elődjét, és hűségéről biztosította Ajman az-Zavahrit, az al-Kaida első számú vezetőjét.

Al-Rajmi arra buzdította a szélsőségeseket, hogy hajtsanak végre támadásokat Amerika ellen, és gratulált a terrorszervezet szíriai szárnyának, az al-Nuszra Frontnak, valamint az afganisztáni táliboknak az utóbbi időben elért harci sikereikhez.

A hangüzenet hitelességét egyelőre nem erősítették meg - írja a Reuters.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.