Altassa a gyernekét Ön is olyan rakétakilövőben, amilyet a lelőtt MH17-es ellen használtak fel

Éles bírálatok célpontjává vált egy, Buk-rakétakilövő formájú gyerekágyat is áruló szentpétervári gyerekbútor-forgalmazó azok után, hogy egy nemzetközi vizsgálat múlt héten megállapította, Oroszországból származó Buk-rakétával lőtték le 2014-ben az MH17-es járatszámú maláj utasszállító repülőgépet Kelet-Ukrajna felett - jelentette vasárnap a Guardian. 

A holland, ausztrál, maláj, ukrán és belga ügyészekből álló nemzetközi vizsgálóbizottság szerdán ismertetett jelentésében megállapította, hogy az oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt álló kelet-ukrajnai területről lőtték ki azt az Oroszországból származó rakétát, amely megsemmisítette a Malaysian Airlines 298 embert szállító repülőgépét, az MH17-es járatot. A katasztrófát senki sem élte túl.

Moszkva elutasította a jelentést.

A Buk-kilövő formájú ágyat forgalmazó szentpétervári CaroBus igazgatója, Anton Koppel azonban nem lát semmi abnormálisat a termékben, amelyet az anyaország jövőbeli védelmezőinek szánnak. Egyes gyerekek orvosok lesznek, mások bankárok, megint mások katonák - tette hozzá.

A Buk-ágy egy további meglepetése az, hogy ha felnyitják az ágyneműtartót, a keret úgy néz ki, mint egy rakétakilövésre kész állomás.

A CaroBus honlapján fellehető információkból nem világos, hogy a terméket mikor kezdték el forgalmazni, de a leírásban újdonságként szerepel a Buk-ágy.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.