Álnéven temették el a brüsszeli merénylőket

A szertartás teljes titoktartás mellett zajlott. A két férfi március 22-én robbantott a városban.    

A Zaventem nemzetközi repülőtéren öngyilkos merényletet elkövető Najim Laachraoui és Ibrahim El Bakraoui holtestét a Brüsszelhez tartozó Evere városrész többfelekezeti köztemetőjében szűk családi körben, muzulmán szertartás szerint temették el.

A lapnak név nélkül nyilatkozó önkormányzati képviselő elmondta: mindenkinek kijár az, hogy eltemessék, ugyanakkor a sírokon feltüntetett álnév használatát azért tartották fontosnak, hogy a sírok ne válhassanak a szélsőséges nézeteket vallók zarándokhelyévé, de ne váltsanak ki indulatokat sem.

A tisztviselő arról is tájékoztatott, hogy korábban már eltemettek a párizsi, novemberben elkövetett terrortámadások öngyilkos merénylői közül kettőt Belgiumban. Bilal Hadfi és Brahim Abdeslam holtestét ugyancsak álnévvel ellátott sírokban helyezték örök nyugalomra - tette hozzá.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben harmincketten meghaltak és 340-en megsebesültek, utóbbiak között két magyar.

Tavaly november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember halt meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között. Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.