Államtitkár- és szóvivőváltás a Külügyminisztériumban

Horváthné Fekszi Márta államtitkár, Szentiványi Gábor szakállamtitkár és Szelestey Lajos szóvivő is távozik posztjáról a Külügyminisztériumban a minisztercsere után - tudta meg az MTI hétfőn külügyi forrásokból.

Horváthné Fekszi Mártát Szabó Vilmos, az Országgyűlés külügyi bizottságának szocialista alelnöke követi az államtitkári poszton. A politikus a tervek szerint kedden teszi le esküjét, ezt követően áll munkába a Külügyminisztériumban. Horváthné Fekszi Márta  az elképzelések szerint a New York-i ENSZ-misszió vezetője lesz -  értesült az MTI.

Szentiványi Gábor - a korábbi terveknek megfelelően -  Stockholmban nagykövetként folytatja pályafutását. Egyelőre nem nyilvános, hogy ki követi majd a szakállamtitkári székben. A jelenlegi elképzelések szerint Iván Gábor, Várkonyi László és Faller Jenő megtartja szakállamtitkári pozícióját.

Távozik posztjáról, de a minisztérium kötelékében marad Szelestey Lajos szóvivő is - tudta meg az MTI.

Balázs Péter - a többi miniszterrel együtt - hétfőn tette le  hivatali esküjét az Országgyűlésben. Az MSZP EP-listavezetőjeként tovább politizáló Göncz Kinga pénteken köszönt el a külügyi apparátustól.

Az új miniszter múlt heti bizottsági meghallgatásán egyebek  mellett arról beszélt, hogy diplomáciai képviseletek bezárásával és  "kegyetlen létszámcsökkentéssel" járnak majd az átalakítások a Külügyminisztériumban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.