Állami hackerek támadták meg a Twittert

Arra figyelmeztette egyes felhasználóit a Twitter, hogy kormányzati hackerek támadhatták meg a fiókjukat, hogy onnan személyes adatokat szerezzenek meg – jelentette a Reuters.
A mikroblog-szolgáltató szerint egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy a hackerek valóban meg is szerezték a vágyott információkat, és a támadás csak "a felhasználók kis csoportját" érinti.

A Twitter pénteken küldte ki az értesítéseket, a érintett felhasználóknak kiküldött e-mail szerint a hackerek feltehetően IP-címeket, e-mail-címeket és telefonszámokat próbáltak megszerezni a felhasználóktól.

A BBC arra emlékeztet: az elmúlt években a kínai és az észak-koreai kormány támadta meg nyugati cégek rendszereit. A legemlékezetesebb ezek közül a Sony elleni támadás volt, amely után a a vállalat rengeteg bizalmas információja került ki az internetre. Utóbbi esetben a szakértők Észak-Koreát sejtik a támadás mögött, ám Phenjan tagadja a vádakat.

A Google és a Facebook a közelmúltban jelentette be, hogy értesíteni fogja a felhasználókat, ha úgy látja, kormányzati hackerek próbálják feltörni a fiókjukat. 
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.