Albániában is megjelent az ebola?

Az Ebola-vírus tüneteit mutatják öten abból a negyven illegális eritreai bevándorlóból, akiket kedden vettek őrizetbe Albániában – jelentette az MTI a tiranai sajtóra hivatkozva.

Az öt Ebola-gyanús személyt kórházba szállították és vizsgálatoknak vetik alá. Eritrea Afrika keleti szélén helyezkedik el, ahol eddig még egy ebolás megbetegedést sem regisztráltak.

Közben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán azt közölte, hogy vasárnap és hétfőn 128 új ebolás megbetegedést és 56, a vírus számlájára írható halálesetet regisztráltak az Ebola-járvány által érintett négy nyugat-afrikai országban, Guineában, Libériában, Sierra Leonéban és Nigériában. Az újabb áldozatokkal 1069-re nőtt a márciusban kitört, a vírus 40 évvel ezelőtti felbukkanása óta legsúlyosabb járvány halálos áldozatainak száma.

A WHO jelentése szerint a helyzet Libériában és Sierra Leonéban a legrosszabb: előbbi országban a két nap alatt 71 új megbetegedés és 32 haláleset történt, utóbbiban 53-an fertőződtek meg és 19-en haltak meg. Guinában négy új megbetegedés és szintén négy új haláleset történt, még Nigériában egy ember belehalt a kórba, de új fertőzést nem regisztráltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.