Aláírásgyűjtés a keresztekért

A jobboldali, populista Északi Liga (LN) után a legnagyobb olasz kormánypárt is aláírásgyűjtésbe kezdett az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntése ellen, amely megtiltja feszületek elhelyezését az iskolai tantermekben.

Silvio Berlusconi miniszterelnök pártja az aláírásokkal kíván nagyobb nyomatékot adni annak a fellebbezésnek, amelyet az  olasz kormány nyújtott be a strasbourgi testületnek.

Ignazio La Russa védelmi miniszter és Roberto Formigoni, a  Szabadság Népe (PDL) párt lombardiai szervezetének elnöke elsőként  írta alá kedden az Emberi Jogok Európai Bíróságának címzett  tiltakozó beadványt. „Ez a végzés arról tanúskodik, hogy a  bürokrácia el akarja nyomni az európai értékeket, s ezért harcolnunk  kell ellene” – jelentette ki La Russa.

Formigoni úgy vélekedett, hogy a feszületek kitiltása az  osztálytermekből "intoleráns gesztus, amellyel szemben föl kell  vennünk a küzdelmet. (Strasbourg) meg akarja nyirbálni azokat a  gyökereket, amelyeken a modern Európa alapul. Meggyőződésem, hogy  fellebbezésünket e gyalázatos döntés ellen siker fogja koronázni" -  hangoztatta a lombardiai pártszervezet elnöke.

Az Északi Liga e hét végére demonstrációkat szervez a  strasbourgi döntés ellen. A PDL aktivistái hétfőn és kedden kétezer  feszületet osztottak szét Róma utcáin. "Olaszország elég erős ahhoz,  hogy minden törvényes és demokratikus eszközzel elutasítson egy  olyan ítéletet, amely kultúránk megsértését jelenti" - hangoztatta Stefano de Lillo szenátor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.