Al-Kaida-terroristák szivárogtak be európai országokba

Nyugati terrorelhárító szervek figyelmeztetése szerint merényletek elkövetésére felkészült al-Kaida terroristák szivárogtak be titokban legkevesebb hat európai és közel-keleti országba.

A Taraf című török napilap csütörtöki számában a terrorizmusra szakosodott Debka izraeli hírportálra hivatkozva arról számolt be, hogy a 15-20 terroristát az al-Kaida pakisztáni és algériai táboraiban képezték ki utasszállító repülőgépek elrablására és a légi járművek felrobbantására.

Jelenleg valószínűleg Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Törökországban és Egyiptomban tartózkodnak.

Egyik célpontjuk a G8-as országcsoport Olaszországban kezdődött csúcsértekezlete lehetett. A Nyugati források szerint a támadás kitervelői azonban rájöttek, hogy a l'aquilai értekezleten részt vevő állam- és kormányfőket áttörhetetlen biztonsági kordon veszi körül.

Ezért úgy döntöttek, hogy a terroristákat a G8-as csoporthoz tartozó országok birtokában lévő gépek ellen vetik be.

A Debka forrásai szerint a július 4-én kiadott első riasztás arra figyelmeztetett, hogy a terroristák a Turkish Airways török légitársaság amerikai vagy tel-avivi járatainak a felrobbantására készülnek.

Ezért azokon a repülőtereken, amelyekről a gépek indulnak, illetve amelyekre érkeznek, szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek, és ezek azóta is érvényben vannak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.