Aknavetőkkel támadtak a török katonai előőrsre

Két katona és öt kurd fegyveres halt meg, amikor a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezet fegyveresei megtámadták a török hadsereg egyik állását kedd hajnalban Törökország délkeleti részén – közölte a Dogan török hírügynökség kedden a török haderőre hivatkozva.

A Hakkari tartomány Semdinli körzetében található katonai előőrsöt aknavetőkkel és gépkarabélyokkal vették tűz alá a támadók.

Az összecsapás körülbelül 30 percig tartott. A felkelők egy része a hegyek közé menekült. A hadsereg különleges egységek és helikopterek bevetésével eredt a nyomukba.

Törökország délkeleti részében két és fél évig tartó fegyverszünet után 2015 júliusában újultak ki a harcok a kurd milíciák és a biztonsági erők között. A török haderő december óta átfogó katonai akciót hajt végre a Kurdisztán elszakadásáért küzdő felkelők ellen. Az összecsapások során július óta a biztonsági erők csaknem 400 tagja vesztette életét, és a PKK mintegy 5400 lázadóját ölték meg. A több mint harminc éve tartó konfliktusban már mintegy 40 ezren vesztették életüket.

Április elején Recep Tayyip Erdogan török elnök megfogadta, hogy a katonai beavatkozás révén pontot tesz a kurd felkelés végére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.