Akkor is megyünk Egyiptomba, ha lőnek

Az elmúlt két napban sem mondták le tömegesen egyiptomi tengerparti útjaikat a magyarok; az egyiptomi kormányellenes tüntetések dacára a Külügyminisztérium nem sorolta Egyiptomot azok közé az országok közé, ahova nem javasolják az utazást, a tengerparti nyaralóhelyek ugyanis biztonságosak - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője az MTI-nek vasárnap.

Megerősítette ugyanakkor, hogy a szolgáltatók szüneteltetik a kairói programokat.

Korábban azt mondta: a tüntetések miatt sokan érdeklődnek az utazási irodáknál, de nem mondják le az utakat. A szóvivő megjegyezte: olyan üdülőhelyekről van szó, ahol nem nagyon van helyi lakosság.

Molnár Judit hangsúlyozta, hogy folyamatos az egyeztetés a kinti partnerekkel, telepített idegenvezetőkkel, a tengerparton nyugalom van.

A Külügyminisztérium pénteken honlapján arra hívta fel a térségbe utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy kerüljék a tüntetések helyszínét Kairóban és Egyiptom más nagyvárosaiban. Amennyiben az utazó elsősorban Sarm al-Sejk és Hurghada üdülőhelyeit keresi fel szervezett utazás keretében, fontolja meg a betervezett kairói látogatásuk elhalasztását.

Kairóban kedden kezdődtek a kormányellenes tüntetések, amikor mintegy tizenötezer tüntető vonult fel, hogy a tunéziai eseményeken felbuzdulva az országot csaknem három évtizede vezető Hoszni Mubarak elnök távozását követelje; a tüntetők összetűztek a könnygázt és vízágyút is bevető rohamrendőrökkel.

Vasárnap tüntetők ezrei gyűltek ismét össze Kairó központjában, követelve az államfő lemondását, és elutasítva az új alelnök kinevezését.

Az Egyesült Államok kairói nagykövetsége vasárnap reggel azt javasolta az észak-afrikai arab országban tartózkodó amerikaiaknak, hogy vegyék fontolóra a mielőbbi távozást Egyiptomból, illetve ne utazzanak oda. Ez erélyesebb figyelmeztetés a korábbinál, amely csak a nem nagyon fontos beutazástól vagy ott-tartózkodástól tanácsolta el az amerikai állampolgárokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.