Akik mindent elintéznek

Rahm Emanuel elnöki kabinetfőnök a legbefolyásosabb politikai személyiség Washingtonban az amerikai elnök és alelnök családjának kivételével - ismertette a CNN hírtelevízió a GQ magazin felmérését. Azt mondják róla, tudja, mikor kell kicsavarni az emberek karját.

A korábban Illinois állam kongresszusi képviselőjeként dolgozó chicagói Rahm Emanuel "tisztában van a folyamatokkal, kegyetlenül gyakorlatias az elérhető politikai célokat illetően, tudja, mikor kell az emberek karját kicsavarni és mikor kell őket felhívni, hogy a korábban nyújtott szívességek viszonzását kérje" - olvasható az életmódmagazinban, amely listát készített Washington 50 legnagyobb hatalmú emberéről.

A névsorban természetesen az Obama-kormány tagjai vannak többségben. A második legbefolyásosabb személyiségnek Robert Gates védelmi miniszter, a harmadiknak Ben Bernanke, a Fed központi bank nagy hatalmú elnöke bizonyult.

Az első tízben található a magyar származású Peter Orszag, a Fehér Ház költségvetési hivatalának vezetője, David Axelrod elnöki főtanácsadó és Timothy Geithner pénzügyminiszter, de Nancy Pelosi házelnök és Dick Cheney volt republikánus alelnök is.

Az 50 legbefolyásosabb politikai személyiség között van John Roberts, a legfelsőbb bíróság vezetője, Eric Holder igazságügy-miniszter, Barney Frank, a képviselőház pénzügyi bizottságának elnöke és Harry Reid, a szenátus demokrata párti többségi frakciójának vezetője.

Ugyancsak a legerősebb személyiségek közé tartozik Leon Panetta CIA-igazgató, Hillary Clinton külügyminiszter, Robert Mueller FBI-igazgató, valamint Richard Holbrooke, az elnök afganisztáni-pakisztáni különmegbízottja.

A névsorba bekerült George Stephanopoulos, az ABC tudósítója és John Harris, a Politico hírmagazin főszerkesztője is, sőt Ikram Goldman, a first lady, Michelle Obama nem hivatalos stylistja is, viszont meglepetésre nincs szerepel benne a Barack Obama elnök bizalmasának számító Robert Gibbs szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.