Air France-tragédia: újabb holttesteket hoztak fel

A 228 utas több mint felének a holttestét már felszínre hozták a búvárok, a két évvel ezelőtti baleset részletei máig nem tisztázódtak.

Hetvenöt holttestet találtak a búvárok a két éve lezuhant Air France gép roncsai között – írja a CNN. Az áldozatok azonosítása még folyamatban van.

A roncs egy darabja egy 2009-es felvételen
Debris of the missing Air France flight 447, recovered from the Atlantic Ocean, arrives at Recife's port in this June 14, 2009 file photo. France has discovered what appears to be part of an Air France passenger aircraft that crashed in the Atlantic almost two years ago, accident investigators said on April 3, 2011. A deep-sea salvage vessel located pieces of a plane in the past 24 hours and French experts believe they come from the missing A330-200 passenger plane, the BEA accident investigation authority said. Air France-KLM was placed under investigation on April 1, 2011 by a French court for involuntary manslaughter over the 2009 crash between Rio and Paris which killed 228 people, the airline's lawyer Fernand Garnault said. REUTERS/JC Imagem/Alexandre Severo (BRAZIL - Tags: TRANSPORT DISASTER IMAGES OF THE DAY)

Az Air France 447-es járata 2009. júliusában zuhant az Atlanti-óceánba, a balesetet senki sem élte túl a gépen. A fedélzetén 228 utas tartózkodott, köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar. A katasztrófát követően mindössze 50 holttestet tudtak kiemelni a vízből, a repülőgép fekete dobozát pedig csak idén májusban találták meg. A kutatók bíznak benne, hogy minden áldozatot sikerülhet kiemelni a hullámsírból, hogy rokonaik méltóképpen búcsúztassák el őket.

Szakértők szerint feltehetően a sebességmérő műszer volt az egyik ok, ami a katasztrófához vezetett, de a baleset részleteit csak június végén hozzák nyilvánosságra.

(hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.