AI: a törzsi területeken nem érvényesül az alkotmány

Pakisztán képtelen mit kezdeni az emberi jogokat sértő tettekkel az ország északnyugati részén lévő törzsi területeken, áll az Amnesty International jelentésében.

Az embereket a tálibok és a hadsereg is terrorizálja. Mivel az alkotmányos védelmet nem érvényesítik, ezt teljesen büntetlenül teszik, állítja az Amnesty International (AI).

Több fegyverest már kiűztek a törzsi területekről, de ez nem azt jelenti, hogy a térség teljesen biztonságos lenne, írja a BBC. - Egy évtizednyi erőszak, harc és konfliktus után a törzsi közösségek még mindig támadásoknak és megfélemlítésnek vannak kitéve, ahelyett, hogy megvédenék őket – mondta az AI egyik képviselője. A szervezet jelentése szerint az általuk „törvényes kegyetlenségnek” nevezett jelenség miatt az emberi jogi helyzet válságban van.

A dokumentumban olyan eseteket hoznak fel példaként, amikor a fegyveres erők önkényesen tartóztattak le fiúkat és férfiakat megfelelő eljárás nélkül. Őket gyakran bántalmazzák, és több olyan esetről is tudni, amikor a letartóztatottak meghaltak a fogságban.

Az AI szerint a törzsi területeken nem alkalmazzák az alkotmányt, így a fegyveres erők új törvényeket létrehozva büntetlenül randalírozhatnak. Ezért a jogvédő szervezet felszólítja a pakisztáni kormányt, hogy reformálja meg a jogrendszert a törzsi területeken, mert enélkül állandósítják az erőszakot a térségben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.