Ahmadinezsád megkövezi Izraelt

Irán elnöke a dél-libanoni Kfarkilában lévő, iráni pénzből épült Fátima nagykapuja kertben - a zsidó állam iránti gyűlöletét szimbolizálva - egy követ hajít majd el „az elfoglalt Palesztina” irányába.

Meg fogja kövezni Izraelt Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök októberben, amikor kétnapos látogatást tesz a zsidó állammal szomszédos Libanonban - tájékoztatott kedden a londoni kiadású el-Kudsz című napilap.

Az iráni államfő október 13-án érkezik Libanonba, ahol a közel-keleti állam legfőbb vezetőivel találkozik majd, valamint külön ellátogat az ország déli részére, a 2006-os - Izrael és a síita Hezbollah között kitört - háború helyszíneire is. A napilap értesülése szerint Ahmadinezsád a dél-libanoni Kfarkilában lévő, iráni pénzből épült "Fátima nagykapuja" nevű kertben - a zsidó állam iránti gyűlöletét szimbolizálva - egy követ hajít majd el "az elfoglalt Palesztina" irányába, és ezzel egyúttal azt az iráni retorikát is megerősíti, mely szerint Izraelt le kell törölni a térképről. A zsidó állammal határos településen sokan fordulnak meg azért, hogy megkövezzék Izraelt, amely a közelben egy falat is felhúzott a rituálé végrehajtásának megnehezítésére.

Az iráni elnök egyébként Izrael-ellenes retorikájáról ismert. Ahmadinezsád rendszeresen arról beszél, hogy Izrael és az Egyesült Államok el fog tűnni a térképekről. Izraelt „piszkos mikrobának” és „bűzös tetemnek” minősítette, és megkérdőjelezte a holokauszt áldozatainak számát, sőt magát a holokausztot is. Az el-Kudsz arról is beszámolt, hogy Ahmadinezsád libanoni tartózkodása alatt találkozik többek között a síita Hezbollah vezetőjével, Hasszán Naszrallahhal is, aki csak ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.