Ágyútűz a játszótéren

Tüzérségi lövedékek csapódtak be szerdán egy donyecki iskola játszóterén és egy szomszédos utcában parkoló kisbuszba. A Reuters szerint mintegy tízen vesztették életüket. 

Szemtanúk szerint az áldozatok között egy tanár és egy szülő is van, hatan pedig bennégtek egy kisbuszban. Egyelőre úgy tűnik, hogy egyetlen gyerek sem sérült meg. A lövedék becsapódásának pillanatában 70 gyermek volt az iskolában, de a pedagógusok azonnal átvezették őket az alagsorban lévő óvóhelyre.

A megyei hivatal sajtóosztálya szerint a Moszkva-barát szakadárok követték el a támadást. Donyeckben a szeptember 5-én életbe lépett tűzszünet ellenére a szeparatisták szinte mindennap indítanak tüzérségi támadásokat. Kijev és a hivatalos helyi vezetés közlései szerint sok esetben szándékosan lakott területeket támadnak.

Különösen súlyos a helyzet a város nemzetközi repülőterének környékén, ahol a légi kikötőt védő ukrán katonák ellen a szakadárok rendszeresen indítanak ostromot, illetve tüzérségi támadásokat harckocsikkal, akna- és rakéta-sorozatvetőkkel. Tüzérségi lövések robajairól számtalanszor érkeznek lakossági bejelentések a városi tanácshoz Donyeck központi kerületeiből is - írja az MTI. 

Cikkünk folyamatosan frissül!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.