Ágyukban érte a halál a pszichiátriai intézet betegeit

Tűz ütött ki péntek hajnalban egy pszichiátriai intézetben Moszkva külvárosában, az első jelentések szerint a katasztrófában legalább 38-an meghaltak.

A halottak között két ápoló és 36 beteg van, a túlélők egy ápolónő és két páciens. A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint az azonosítás még tart.

A tragédia az orosz főváros délkeleti részénél fekvő Ramenszkojéban történt. A tűz hajnali fél három körül kezdődött, amikor minden beteg aludt. Több holttestet a kijárat közelében találtak meg, de a legtöbben betegágyukban haltak meg.

A tüzet sikerült lokalizálni, majd eloltani, pontos oka egyelőre nem ismeretes. Egyes sajtóértesülések szerint a hatóságok rövidzárlatra gyanakszanak de az is felmerült, hogy gondatlanság vezetett a tragédiához.

Kiderült, hogy a tűzoltók csak egy óra alatt tudtak eljutni a pszichiátriai intézethez, mert az oda vezető folyami átkelő zárva volt, és a rossz útviszonyok is akadályozták őket. A rendkívüli helyzetek minisztériumának irányító központjában elmondták, hogy norma szerint húsz perc alatt a helyszínre érhettek volna a tűzoltók.

A moszkvai régió vezetője elrendelte, hogy a főváros körzetében található valamennyi egészségügyi intézményben ellenőrizzék a tűzvédelmi szabályok betartását. Oroszországban legutóbb január elején ütött ki tűz egy szentpétervári kórház kardiológiai részlegén. A balesetben ketten vesztették életüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.