Agyonverték Malcolm X unokáját

A meggyilkolt amerikai polgárjogi harcos unokája, Malcolm Shabazz Mexikóban keveredett szóváltásba egy bártulajdonossal.

Agyonverték egy mexikóvárosi szórakozóhelyen Malcolm X meggyilkolt amerikai polgárjogi harcos unokáját, a 28 éves Malcolm Shabazzt - közölte pénteken egy barátja és a mexikói hatóságok. Shabazz nemrég Mexikóba utazott, hogy barátjával, Miguel Suarez szakszervezeti vezetővel járja az országot. A két férfi a fővárosban egy nő invitálására ellátogatott egy belvárosi bárba. Együtt ittak és táncoltak, majd a bártulajdonos közölte velük, hogy 1200 dollárt kell fizetniük a zenéért, az italokért és a nő társaságáért.

Emiatt vita alakult ki, majd egy fegyveres férfi egy másik helyiségbe kényszerítette Suarezt, Shabazz pedig a nagyteremben maradt. Suarez zajt hallott a hallból, majd kimenekült az épületből. Egy taxin visszament a bárhoz, és az épület előtt összeverve találta barátját. Shabazz még élt, Suarez bevitte őt egy kórházba, de ott már nem tudtak rajta segíteni. Shabazz anyja Qubilah Shabazz, Malcolm X és felesége, Betty Shabazz hat lányának az egyike. Qubilah négyéves volt, amikor szeme láttára lelőtték az apját 1965-ben Harlemben.

Malcolm Shabazz 1997-ben, 12 évesen felgyújtotta nagyanyja házát. Betty Shabazz súlyos égési sérüléseket szenvedett és meghalt. Shabazzt az eset miatti bánatáról 2003-ban egy interjúban beszélt a New York Timesnak. Négy évet töltött a fiatalkorúak börtönében. Később, 2002-ben egy betörési kísérletért három évi börtönbüntetést kapott. Shabazz többször kijelentette, hogy büszkén vállalja nagyapja örökségét. Ahogy a gyászoló családra hivatkozva a New York Daily News írta, az unoka az elmúlt években „kezdett felnőni”, Mexikóba is azért ment el, hogy az építőmunkások jogaiért szálljon síkra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.