Agyonvágott egy férfit II. János Pál keresztje

Ómen a 2005-ben elhunyt katolikus egyházfő vasárnapi szentté avatása előtt.

Eldőlt és megölt egy férfit szerdán egy II. János Pál tiszteletére emelt kereszt az észak-olaszországi Cevo mellett – írja az AFP francia hírügynökség. A 30 méteres fakeresztről egy ünnepségen tört el és vált le a rá felfüggesztett 600 kilogrammos Jézus Krisztus-szobor, amely azonnal végzett a férfival, a 21 éves Marco Gusminivel. Egy másik embert sérülések és sokk miatt kórházba vittek.

A 2005-ben elhunyt katolikus egyházfőt, II. János Pált egyik elődjével, XXIII. Jánossal együtt vasárnap avatták a Vatikánban szentté. Azt a keresztet, amely Gusminit most maga alá temette, tizenhat éve, 1998-ban emelték a tiszteletére egy bresciai látogatás miatt. Cevóba innen vitték a halála évében. A kábelekkel rögzített kereszt – Enrico Job szobrász műve – egyébként hajlított alakú volt. Ez az AFP cikke szerint a második világháború alatt szerzett sebekre akart emlékeztetni.

Az ünnepségen, amelyen Gusmini meghalt, részt vett egy gyermekekből álló csoport is. Gusmini egyébént a családjával a XXIII. János utcában lakott.

II. János Pál keresztje nem az első, amely embert öl Olaszországban. Nyolc éve a dél-olaszországi Sant'Onofriában vágott agyon egy eldőlt fémkereszt egy 72 éves asszonyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.