Agyonlőtték az Izraellel együttműködőket

Négy álarcos egy kisbuszból rángatta ki a foglyokat, és nyilvánosan agyonlőtték őket.

Agyonlőttek hat embert a Hamász palesztin mozgalom fegyveres szárnyának tagjai kedden Gáza városában egy forgalmas kereszteződésnél. Az áldozatokat azzal vádolták, hogy együttműködtek Izraellel.

Az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok - a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista mozgalom fegyveres szárnya - közölte: a hat férfit azért végezték ki nyilvánosan, mert információkkal látták el Izraelt a palesztin fegyveresekről és a rakétakilövő állomásokról.

Izrael egy hete támad célpontokat a Gázai övezetben, rakétakilövő állomásokat, fegyverraktárakat és Hamász-vezetők lakóhelyét. A több száz légicsapásban eddig 120 palesztin vesztette életét. A palesztinok válaszul több száz rakétát lőttek ki a zsidó államra; a rakétatámadásokban többen életüket vesztették.

Meghalt egy izraeli katona a rakétatámadás során

Megölt egy izraeli katonát egy, a Gázai övezetből kilőtt rakéta Eskól térségében - jelentette be kedden az izraeli hadsereg, amely az első emberét vesztette el a hetedik napja folyó megtorló hadművelet alatt. - Megerősíthetem, hogy kedd reggel elesett egy 18 éves katona egy rakéta becsapódása miatt - mondta a hadsereg szóvivője.

Röviddel később a védelmi minisztérium jelentette be, hogy egy másik izraeli állampolgárt - egy beduin civilt - is halálos találat ért a Gázai övezetből, de a közleményből nem világos, hogy rakéta végzett-e vele is.

Az izraeli televízió szerint egy rakéta kedden eltalált egy lakóházat, és könnyebben megsebesített négy embert Tel-Avivtól tíz kilométerre, Risón Leción településen. A hatszintes ház súlyosan megrongálódott. A rakéta több emeletet áttört, de a robbanás gyenge volt - közölte a 10-es csatorna.

Ez volt az első olyan lövedék, amely Izrael gazdasági fővárosának térségében lakóépületet talált el. Korábban legalább öt rakéta érkezett ide a Gázai övezetből, de kettő a tengerbe zuhant, többet repülés közben megsemmisítettek, egy pedig Risón Leciónban csapódott be, de nem talált el semmit.

Katonai szakértők szerint M-75 típusú, iráni eredetű, de házilag átalakított rakétáról van szó, amelyről eltávolították a robbanótöltetet, hogy könnyebb legyen, és megtehesse a nagyjából 75 kilométeres távolságot Tel-Aviv térségéig.

Gázában a Hamász radikális palesztin szervezet televíziója, az al-Aksza közölte, hogy kedden életét vesztette két operatőre. Az övezetben haladó gépkocsijukat rakéta találta el, amelyet egy pilóta nélküli izraeli repülőgépről indítottak. Az autón rajta volt a TV-jelzés - mondták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.