Afganisztánba érkezett az amerikai védelmi miniszter

Robert Gates amerikai védelmi miniszter Afganisztánba érkezett szerdán, hogy felmérje mire van szükségük a tálibok és más szélsőségesek ellen harcoló amerikai katonáknak.

Gates fontosnak tartja, hogy első kézből tájékozódjon az amerikai csapatok hiányosságairól, mielőtt a Pentagon további katonák ezreit küldené a tálibok elleni harc frontvonalaira.

Mint elmondta egy nyilatkozatában, Washington nagyon sok új haditechnikát küld az Afganisztánban szolgáló erőknek, ezért tisztázni akarja, hogy az ázsiai országban harcoló amerikai katonák  fel vannak-e készülve az új eszközök fogadására, képesek-e  hatékonyan használni őket.

Gates ellenőrizni akarja például azon helikopteres alakulatok működését, amelyeknek a sebesült amerikai katonákat kell kimenteniük a harcok helyszíneiről, de egészen a  közelmúltig képtelenek voltak gyorsan és megbízhatóan felvenni és ellátni a sebesülteket. Látni akarja továbbá, hogyan váltak be az amerikai felderítő robotrepülőgépek, és vannak-e hiányosságok a  működésükben.

A védelmi miniszter megbeszélést folytat David McKiernan tábornokkal, az Afganisztánban szolgáló amerikai erők főparancsnokával. Ez Gates első afganisztáni látogatása az Obama-kormány minisztereként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.