Afgán rendőr ölt amerikaiakat

Három, egyes források szerint négy katona vesztette életét, amikor egy afgán egyenruhás enni hívta őket, ám végzett velük.

Egyelőre nem világosak a Helmand tartomány Szangin körzetében történtek részletei – jelentette pénteken a The New York Times internetes kiadása. Az afgán és a koalíciós erők nyomozói még rakják össze az alkonyatkor történt lövöldözés mozaikkockáit. Az iszlám naptár ramadán hónapjának hajnaltól alkonyatig tartó böjti időszakát országszerte tiszteletben tartják a főleg muzulmánok lakta Afganisztánban. 

Muhammad Sarif kormányzó azt közölte, egy rendőrparancsnok enni hívta szolgálati helyére az amerikai különleges erők katonáit, majd ott végzett velük. A kormányzó négy áldozatot említ, szemben az amerikai hivatalos közleményben szereplő hárommal.

Egy törzsi vezető, Samszulla Szaharai pedig arról számolt be, hogy a helyi illetékesek szerint huszonöt éves fia, Aszadulla az illető rendőr. Mint a The New York Times tudósítójának telefonon elmondta, fia négy éve dolgozott az amerikai különleges erőkkel, ám az elmúlt hat napban nem hallott felőle, ahogyan most sem tudta elérni. 

 

Hivatalosan is lehet melegnek lenni az amerikai hadseregben
U.S. Marines from the First Battalion Eighth Marines Alpha Company patrol near Kunjak in southern Afghanistan's Helmand province, February 17, 2011. REUTERS/Finbarr O'Reilly (AFGHANISTAN - Tags: MILITARY CONFLICT)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.