Adja le megunt lőfegyvereit!

Horvátországban 2007 óta több mint három tonna illegális robbanószert, kilencezer lőfegyvert és négymillió különféle lőszert adtak át a hatóságoknak - közölte vasárnapi híradásában a Nova televízió.

A horvát rendőrség 2007-ben hirdette meg azt a kezdeményezését, hogy a lakosság mindenféle jogi következmény nélkül leadhatja a délszláv háborúból nála marad fegyvert és lőszert.

Maja Brozicevic rendőrségi szóvivő ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy még mindig sok horvát állampolgár tart engedély nélkül lőfegyvert otthonában, ami pedig számos tragédiához vezethet.

A szóvivő figyelmeztetett annak a felelőtlen magatartásnak a veszélyeire is, hogy sokan nemtörődöm módon iskolák, óvodák közelében, vagy forgalmas utak mellett hagynak robbanószereket, vagy egyszerűen beledobják a szemetes kukába.

„Az illegális fegyvereket továbbra is bárki leadhatja a rendőrségen, senkinek sem kell büntetéstől tartania" - hangsúlyozta Brozicevic.
A hírműsorban elhangzott, hogy padlásokon, raktárakban és pincékben továbbra is nagy számban rejtegetnek illegális fegyvereket és robbanószereket.

„Hogy mennyire szeretik a horvátok a lőfegyvert, az is igazolja, hogy minden tizenkettedik horvátnak van fegyvertartási engedélye, és tart legálisan fegyvert otthonában" – mutattak rá a Nova televízió műsorában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.