Adán elbontják a tervezett Trianon-emlékmű talapzatát

Hivatalból rendelte el a vajdasági Ada polgármestere a tervezett Trianon-emlékmű felállításának vizsgálatát, az építési felügyelő pedig megállapította, hogy engedély nélkül tették le a talapzatot, így hivatalból elrendelte annak elbontását.

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere hétfőn közleményben tudatta, hogy a múlt héten ismeretlen személytől érkezett hozzá feljelentés egy engedély nélküli emlékmű építéséről. A polgármester értesítette az illetékes építési felügyelőt, aki elrendelte a helyi római katolikus temetőben felállított objektum eltávolítását. Mivel a telek tulajdonosa ezt nem tette meg 24 órán belül, a talapzatot az illetékes szervek távolították el vasárnap.

Ez lett volna a Délvidék első Trianon-emlékműve, az ünnepélyes leleplezés azonban a bontás miatt elmaradt.

A szobor felállítását a Magyar Remény Mozgalom (MRM) kezdeményezte, az átadó ünnepségen pedig Szávay István magyar országgyűlési képviselő, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke is részt vett. Közölte, hogy a Jobbik magára vállalja az emlékmű újraállításának költségeit. László Bálint, az MRM elnöke vasárnap közölte, hogy mivel a magántulajdonból, illetve adományokból emelt emlékmű magánterületről tűnt el, a párt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Az építésügyi hatóság határozata szerint 15 napon belül lehetőség van fellebbezésre, a végrehajtásra azonban ez nincs halasztó hatállyal - jelezte vasárnap az adai plébános.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.