Abbász: 15 milliárd dollárba kerül a gázai övezeti újjáépítés

A palesztin elnök szerint 15 milliárd dollárba kerül az izraeli offenzíva utáni újjáépítés a Gázai övezetben. Mahmúd Abbász Londonban Gordon Brownnal találkozott, aki felszólította Izraelt, hogy nyújtson segítséget az ínségben szenvedő gázai övezeti lakosoknak.

A palesztin elnök szerint 15 milliárd dollárba kerül az izraeli offenzíva utáni újjáépítés a Gázai övezetben.

Mahmúd Abbász londoni látogatásán csütörtökön reményét fejezte ki, hogy lehetséges a megbékélés az általa vezetett Fatah és  a Gázai övezetet ellenőrző radikális iszlamista Hamász között, létrejöhet az egységkormány és új választásokat írhatnak ki.

"A békén kívül nincs más alternatíva a Közel-Keleten" - szögezte le a palesztin politikus Gordon Brown kormányfővel tartott  találkozója után. Gordon Brown felszólította Izraelt, nyújtson segítséget az ínségben szenvedő gázai övezeti lakosoknak. Izrael érdeke is, hogy a segélyek garantáltan eljussanak a palesztin területre.

Több mint ezer ártatlan civil - közöttük legkevesebb 300 gyermek - halt meg az offenzíva során, több ezren megsebesültek és még több ember szorul sürgősen élelmiszerre és gyógyszerre - mondta a brit kormányfő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.