A vihar elnémította a pápát

Hatalmas vihar miatt félbeszakítani kényszerült XVI. Benedek pápa homíliáját az Ifjúsági Világnapok alkalmából szombat este Madrid mellett, becslések szerint egymillió zarándok részvételével tartott virrasztáson.

Az egyházfő éppen elkezdte beszédét a nagy forróság ellenére a Cuatro Vientos légitámaszponton összegyűlt hatalmas tömeg előtt, amikor hirtelen villámlani kezdett, heves széllökések érték a térséget és sűrű eső hullott.

A pápát több esernyővel védték az esőtől, a népes hallgatóság pedig - amely úgy készült, hogy a helyszínen tölti az éjszakát - sátorlapok alatt keresett menedéket.

A vihar mintegy fél óra múlva elmúlt. A pápa ezt követően újrakezdte, de alaposan lerövidítette beszédét, s rövid üdvözletet mondott a híveknek féltucat nyelven.

A pápa csütörtökön érkezett négynapos látogatásra Madridba a százezreket vonzó nemzetközi katolikus ifjúsági találkozó alkalmából. A II. János Pál pápa által kezdeményezett találkozóra, amelyet 2-3 évente rendeznek meg, a szervezők vasárnapig egymillió embert vártak a világ 193 országából. A 84 éves XVI. Benedek látogatásának fénypontja a szabadtéri virrasztás és mise, amelyet szombat este, illetve vasárnap reggel pontifikál Spanyolország legrégibb repülőterén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.