A vajdasági magyarok tömegesen regisztrálnak a választásokra

Több mint 12 ezer választási regisztrációs kérelem érkezett eddig Magyarország szabadkai főkonzulátusára, ami azt jelenti, hogy számarányukhoz képest a vajdasági magyarok kívánnak a legtömegesebben részt venni a jövő évi magyarországi választásokon.

Több mint 12 ezer választási regisztrációs kérelem érkezett eddig Magyarország szabadkai főkonzulátusára. Ez azt jelenti, hogy számarányukhoz képest a vajdasági magyarok kívánnak a legtömegesebben részt venni a jövő évi magyarországi választásokon - adta hírül hétfőn a szabadkai Pannon RTV.

A formanyomtatványok kitöltésében a főkonzulátus munkatársai mellett a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái is segítenek, emellett ha igény van rá, el is juttatják a regisztrációs lapokat a főkonzulátusra, ahonnan a Nemzeti Választási Irodához továbbítják azokat.

A VMSZ mintegy 700 aktivistája járta a Vajdaságot azzal a céllal, hogy a kettős állampolgároknak az űrlapok kitöltésében segítsen. Pál Károly, a párt ügyvezető alelnöke határozottan kijelentette, hogy a VMSZ "nem rendelkezik, és nem is rendelkezhet a kettős állampolgárok névsorával", tehát nem egy előre elkészített lista alapján keresték fel a magyar családokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.