A Trónok harcából lopták el a legtöbbet

AZ HBO sorozatának egy-egy epizódját többen töltötték le illegálisan, mint ahányan az amerikaiak a televízióban megnézték.

2012-ben a Trónok harcát töltötték le a legtöbben illegálisan az internetről a televíziós sorozatok közül – írja a TorrentFreak hírportálra hivatkozva a Guardian. Szilveszter közeledtével a TorrentFreak kategóriánként összeállítást közöl az internet nagy szórakoztatóipari áldozatairól: eszerint idén a második évadnál járó Trónok harca egy-egy epizódját átlagosan 4,28 millióan töltötték le a világhálóról illegálisan, és ez a szám valamivel több, mint ahányan a sorozat átlagos heti nézettsége (4,2 millió) az Egyesült Államokban. A Trónok harca a tavalyi elsőt, Dextert szorította a második helyre, amelyre részenként 3,85 millióan voltak kíváncsiak a torrentoldalakon, a harmadik hely pedig az Agymenőké lett 3,2 millió illegális nézővel. (Mind a három sorozat nyert már Golden Globe-díjat; a nyolcadik évadnál tartó Dexter kettőt is.)

A Trónok harca valószínűleg gyártója, az HBO miatt került az első helyre az illegális letöltések listáján, az amerikai csatorna ugyanis más országokban rendszerint csak késleltetve engedi vetíteni a sorozatot, amelyet legálisan nem tesz hozzáférhetőve az interneten, és nem teszi lehetővé azt sem, hogy az egyszeri tévénéző csak a Trónok harcára fizessen elő a műsorkínálatból – annak ellenére sem, hogy ez utóbbira amúgy sokan lennének hajlandók pénzt áldozni az Egyesült Államokban.

Televíziós sorozatokat letölteni az amerikaiak között egyébként nem nagy divat (csak az összes letöltés húsz százalékáért – és több százezer Trónok harca-letöltésért – tehetők felelőssé ebben a kategóriában), Ausztráliában viszont egészen más a helyzet. Ott a Trónok harca egy-egy epizódját csak egy héttel később vetítik, így nem meglepő, hogy a részenként 4,28 millió illegális másolat nagy része ausztrál számítógépeken landol – derül ki a TorrentFreak egyik májusi cikkéből. Ahogy kiderül az is, hogy ami a legtöbb Trónok harca-letöltéssel büszkélkedő városok listáját illeti, Budapest befért az első tízbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.