A toulouse-i merénylő testvére büszke

A rendőrök kihallgatják Abdelkader Merah-t, a toulouse-i merénylő testvérét, hogy volt-e valamilyen szerepe a merényletekben. Abdelkader azt mondta a rendőrségnek, hogy nagyon büszke Merah-ra.

Abdelkader Merah azt mondta a rendőrségnek, hogy büszke testvérére. A merénylő édesanyját már pénteken elengedték, őt nem vádolják semmivel. Ügyvédje azt mondta, az anya soha nem képzelte volna, hogy a gyereke követte el a merényleteket.

A vizsgálat során azt akarják kideríteni, hogy az állítólag al-Kaida tag Merah egyedül tervelte-e ki a merényleteket. Nagy kérdés az, hogy egyedül hogyan tudott ennyi fegyvert felhalmozni, autót bérelni úgy, hogy nem volt jövedelme. Az ostrom alatt azt mondta a rendőröknek, hogy húszezer euró értékben vásárolt fegyvereket, a pénzt rablásokból szerezte.

A rendőrség azt mondta, hogy Abdelkader szélsőséges iszlamista és a kocsijában robbanóanyagot is találtak. A férfi pár évvel ezelőtt már a rendőrség látóterébe került, akkor azzal gyanúsították, hogy Toulouse környéki fiatalokat küldtek Irakba, de ezt nem tudták rábizonyítani.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a birtokukban van már pár bizonyíték, amelyek alapján feltételezhető, hogy Abdelkader segített a testvérének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.