A törvényszék előtt bont pezsgőt az iraki cipőhajigáló

Törvényszéken búcsúztatja az óévet az az iraki újságíró, aki George Bushhoz vágta cipőjét egy sajtótájékoztatón. A december 31-én kezdődő per nyilvános lesz a sajtó számára.

December 31-én kezdődik annak az iraki újságírónak a pere, aki az amerikai elnök felé hajította cipőjét egy bagdadi sajtótájékoztatón – közölte hétfőn a kijelölt vizsgálóbíró. Dija al-Kenáni elmondta, a nyomozás befejeződött, az ügyet továbbították az iraki központi bűnügyi törvényszék elé. A sajtó nyilvánossága előtt zajló per december 31-én kezdődik.

Az iraki büntető törvénykönyv 223. paragrafusa alapján, külföldi államfő ellen, hivatalos látogatása alatt elkövetett támadás címén indult eljárás Muntaszir az-Zaidi televíziós riporter ellen, miután George Bush Irak-politikája miatti tiltakozásként lábbelijét az elnök felé dobta. A cipők célt tévesztettek, az elnöknek sikerült elhajolnia előlük. Zaidit öttől tizenöt évig terjedő börtönre ítélhetik, ha a törvényszék úgy dönt, hogy támadás történt. Ha csak támadási kísérletnek minősítik az incidenst, akkor egytől öt évig ülhet a tettével nemzeti hőssé váló újságíró.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.