A Tienanmen téren tüntetett egy 13 éves amerikai fiú

Jonathan Lee a két Koreát elválasztó fegyvermentes övezet békeparkká alakítását követelte anyja vigyázó szemei előtt addig a néhány pillanatig, amíg néhány civil ruhás rendőr el nem vezette mindkettejüket.

A két Koreát elválasztó fegyvermentes övezet békeparkká alakításáért tüntetett hétfőn a pekingi Tienanmen téren egy 13 amerikai fiú. Még egy perc sem telt el azonban, civil ruhás rendőrök elvezették.

Jonathan Lee a tér szélén, a Mennyei Béke Kapuja előtt állt, és kibontott egy transzparenst, amelyen békeszerződést követelt, valamint azt, hogy a gyerekek és a béke erdejévé alakítsák a koreai fegyvermentes övezetet. Lee-hez azonnal odaszaladt hozzá egy civil ruhás rendőr, kivette a kezéből a transzparenst, majd megpróbálta elhessegetni onnét az újságírókat, akik előre készültek az akcióra. Ezután még két vagy három rendőr elvezette a fiút és a közelben álló anyját.

Egyelőre nem tudni, hogy a rendőrök hova vitték őket. Az akció része volt a egyesült államokbeli Ridgelandben élő fiú kampányának, amelyben arra buzdítja az észak- és a dél-koreai, a kínai és az amerikai vezetőket, hogy tegyenek többet a két Korea egyesítéséért. Lee egy korábban adott interjújában elmondta: tüntetése remélhetőleg olyannyira megérinti majd a szóban forgó országok vezetőit, hogy fontolóra veszik a béke megteremtését Észak- és Dél-Korea között.

Apja egy hétfőn kiadott közleményben ismertette, hogy fia levelet küldött Barack Obama amerikai és Ri Mjong Bak dél-koreai elnöknek, Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnöknek azonban nem tudta eljuttatni a neki címzett levelét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.